Monday, March 19, 2012

..: Cik Bunga dan Encik Sombong :..

Hah, inila die novel yg terlaris skang...

Cik Bunga dan Encik Sombong, Airisz
Untuk hidup berdua, haruslah setia.....

Tgk tajuk pown da best kan, ce tgk lak gaye penulisan novel neh...
Ayat² die mmg sempoi habes. Mcm gaye hidup skang.
Bayangkan 1st muke surat, ai asyik ketawa je.
* sy adalah watak Cik Bunga itu ;p

One day tu, ai tertengok la kt fesbuk. "Best seller kt MPH, tajuk di atas", then ai ckpla kt Puan Zahirah(my opismate).
Taw² je, mlm tu die text ai, die cakap die da beli novel tu.. :)
Ok, fine.. yg penting lepas die bace ai nk pinjam.

Pg semlm ai berjaye jugak hbskan novel tu(bukan makan ye, tp bace)
Memang best giler ;p
So, kepade sape² yg blum lg bace, silela g beli kt kedai² buku berdekatan
(jgn beli kt MPH; mahal)

SINOPSIS:

Aku? Aku INTAN ASNIDAR. Mana cantik pun. Kulit pun ala-ala hangit. Kerja di kedai bunga dengan gaji cukup-cukup makan. Tak ada apa-apa yang istimewa tentang aku melainkan aku ada sebuah keluarga yang sangat bahagia.

Dia? Dia memang segak. Nama dia pun sedap, HARRIS ISQANDAR. Kalau sekali pandang mesti tak nak lepas. Kulit dia putih amat sampai mak ingat aku dah bawa balik orang Belanda masa aku bawa dia datang kampung aku buat kali pertamanya. Tapi tak kisahlah semua tu, tak penting sangat. Kemudian-kemudian nanti, rupa paras tu bakal duduk tempat keempat atau kelima.

Asal-asalnya, dia suruh aku jadi tunang terkejut dia sebabnya gadis yang sepatutnya jadi tunang dia pada hari tu sudah lari. Okeylah sebab satu hari saja, kira aku tolong orang dalam darurat. Tapi paling terkejut bila dia cakap,

“Okey Intan, mulai sekarang, awak adalah tunang dan bakal isteri saya. Sekiranya ada sesiapa kacau awak, tolong jangan berahsia dengan saya sebab kita bakal menjadi suami isteri. Suami isteri tidak boleh ada sebarang rahsia.”

Terkejut amat aku. Tapi sebelum tu mak dia, Datin Nora ada beri amaran kepadaku, “Jangan mimpi nak jadi menantu saya!”

Ah! Aku pun tak nak jadi menantu dia. Tak berminat langsung. Tapi sungguhlah kata orang, kalau sudah jodoh, tentu saja tak ke mana. Tinggal lagi, lama manakah rumah tangga tersebut bakal bertahan atau benarkah INTAN ASNIDAR itu hak milik kekal HARRIS ISQANDAR?

sinopsis ai:
Jalan citer ni mmg menarik, sempoi..
(lain org, lain la pandangannyer ye)
ai mmg suke sgt dgn watak Intan & Harris, suwit giler
Harris yg baran tp sebenarnye plg romantik
Intan mmg giler & kelakar yang amat

sekian, mane yg baik kt kongsi² kan, mane yg x baek tu, jgnla kt ekot ;)

..: Hobi Saye :..

Hai... kt sini ai nk story la sebe sket tentang hobi ai. Ai rase la, byk org(byk eh) yg ade habit same mcm ai ni kan.. membace novel.
PM sendiri pown yg galakkan kite membace kan???
(yg die suh bace buku² ilmiah la)

Habit membace novel sebenarnye da lame sgt ai x buat. Sejak ai sbg stadi beberapa taun lepas (padahal da byk taun kot)

Sejak taun lepas, ai da mule balik menanam tabiat membace ni. Sampai la skang ni, asyik duk membace novel je. kt tas meje ni bersusun² novel yg blum kubace ;p

sumber -: dr google imej la, ngat ai tau ke bace ke novel² omputeh ni

Next entry, ai nk ckp pasal 1 novel ni... uols, saba tau ;)

Monday, February 27, 2012

..: Workshop :..

Salam dear...

hr ni idup ai mmg agak bz, dr bgn sahur seblm subuh spi la kol 6 ptg td... (bz x???)
mlm td ai nekad giler nk bgn sahur... at last, tercapai gak hasrat nk bgn bersahur
(klu x, mesti da tumbang *sgt penat)
lepas je sahur (walaupun sekadar makan roti + air kosong) ai gosok 2 lai baju, selai tdg, & 3 lai suar keje n sbg tido balik spi 6 lbh... then cam bese g keje la...

spi je opis neh, br je letak beg atas side table...
tipun da berdering²(suda menjadi kemestian pg² tipun kt ICT berbunyik)
stat die da bunyik² tuh... bykla komplen sane, sini, sinun, sonon kan (^,^)
tapi dgn penuh rase tabah, cekal, mangat keje; ai layan jela(mcm bese)

tp, yg paling x boleh nk blah skali ai kene attend workshop (ai msk lbt, kol 2.45pm)
msk² je, ai tgk smer yg ade kt situ tgh tgk video (ai buat ler muke blur)
1st agenda, ai mmg diam je; one of staff Q.A siap buat syarat suh ai bercakap *|*
*sebenarnye, ai tgh dok belek² HR punyer document la time tuh & ai rase mmg xde kene mengene pown dgn ai...
mule la buat muke bosan -.-'
2nd agenda tu, barulah ai bley bersore coz dah melibatkan ICT punyer part kan
*yg ai noticed tentang ai; da pandai menjawab

walaupun mereke² yg hadir ckp ai mcm kene buli je, tp sebenarnye ai yg rele hati kot. sebab ai x nk org pdg rendah pade kebolehan ai... yela, yg dtg smer boss² kan, tp ai awek boss (eh!!!!)

hbs je workshop, ai balik tp sempat manapau kueh lopeh & karipap utk hidangan berbuka pose nanti :)

Saturday, February 25, 2012

..: A Thousand Years :..

video

ai ♥ dis song...
but, ai tade maksud ape² pown eh

Friday, January 27, 2012

..: Jom Pindah :..

hai dear.....

ai cume nk bgtau, ai da mls sgt nk ber cot cet kt sini..
so, ai decide ai nk stop my blog spi sini je...
why???
saje je.. but, if ai da wat yg baru, ai'll let u know eh ;p
ok papai dear... taking care eh :)

salam sayang dr ai....

Wednesday, February 16, 2011

..: Stressed :..

xtreme stressed, da x bley nk nulih kt blog neh (tp tulih ke, bkn type eh????)

Monday, February 14, 2011

..: Bile Saye Jumpe Camera :..















Di suatu ptg tu... bile aku da dpt install E-cam kt laptop customer aku (chewahhh.. customer eh), mulela aku godek² ke dalam.. skali terjumpe la application neh. Mule² satu je test, pastu da x sedar spi byk neh da aku snap gamba... x ckp dgn tu, aku ajak plak opismate aku yg giler neh. Die, klu mule² ajak.... malu² x nk nye.. klu da dpt, cam lappy tu die punyer la kan *da tau sgt da peil die*.
Berbalik pade cite camera plak.. Aku sememang²nye x bley larik dr camera. Sape² yg bwk camera mesti makan hati je nk layan kerenah aku neh.. Kesian korang kan. Nak buat mcm mane. Aku mmg x dpt dipisahkan dr camera la.. Tp aku rase, aku tadela seteruk golongan² yg sawan camera kan..
Dulu kan, aku slalu kuar dgn "kwn aku" nie... Kebetulan la die br gak beli hp baru ms tu.. Kalau x salah aku, ms tu die br pki tipun kot..kui..kui...kui.. ketinggalan zaman punye olang ;p Kene plak pki phone yg ade camera.. Mase mule² kenal die, aku pun cam malu² kerbau gak bile die amek gamba aku waktu tu... Tapi, bile die da brani ajak aku kuar kan...bermule saat tu la, aku sgt menggilai gamba² ku sendiri. Pantang jumpe "nk tipun"...mintak dgn muke slumber plak tu :)
Pas amek gamba, pakse lak org tu copy kt pc..kui..kui..kui..naseb ko la dpt kwn camni kan....
To be continued .....=)
Begitula kesahnye... lepas tu, saye da mule berjinak² membeli talipon yg ade camera. Nokia 6230.. Rege talipon tu ms tu RM1200.. Tapi sy dapat agak murah sket la pade rege tu.. Skang, klu nk g trade in da xde nilai gamaknye.. Baek simpan sajo kan ;p
Lepas da bosan amek gamba pki phone, aku beli camera digital plak.. Olympus FE-280
dgn rege 8 rat..hehhe.. ms dolu² duit simpanan byk je kan..
Sekarang simpan impian nk beli Nikon D3000 plak... huyooo. Satu hari tu, nyaris² mcm nk beli kan.. Nasib baik la sifat waras dtg ... klu x, hbsla duit simpanan itu....
Sekian, wassalam (",)